Ervaringen

Al jaren heb ik verschillende therapieën gevolgd om van mijn pijnklachten en van mijn overgewicht af te komen. De pijn zat voornamelijk in de boven rug, spieren, gewrichten en erg veel hoofdpijn. De pijnen waren soms zo heftig dat ik niet meer normaal kon functioneren. De naam welke mijn huisarts eraan gaf was fybromyalgie.

Ik merkte wel, als ik een beetje op mijn lijn lette dat de pijn ook iets afnam. Tijdens een gesprek met de huisarts kwamen we tot de conclusie dat ik misschien wel overgevoelig voor suikers kon zijn. Dus het advies was de suikers totaal uit mijn voeding te halen.

Maar ja hoe pak ik dat aan. Ik ben dol op suikers en cola. Eerst zelf een beetje geprobeerd maar dat ging totaal niet overal zit suikers in, ik kwam er niet uit.
Toen ben ik gaan bellen en kwam ik bij Margret van Gezond en Fit. Ik heb haar het probleem voorgelegd en gevraagd of zij mij kan helpen.

Mijn vraag was…. de suikers moeten eruit en later pas mijn gewicht dat was op dit moment niet het belangrijkste. De Pijn moest weg. Margret wou de uitdaging samen met mij aan gaan! Bij nader onderzoek blijkt dat naast de suikers ook de gluten waarschijnlijk een grote oorzaak kunnen zijn van mijn klachten. Aan de slag dus..

In september zijn we begonnen met mijn nieuwe levensstijl, ik kreeg super goede tips mee wat bij mij paste. Ook adviseerde ze mij om iedere dag de pijn een cijfer te geven. Het is onvoorstelbaar…. na drie dagen zakte de pijn af, de behoefte naar suikers werd ook steeds minder.
Het was even een zoektocht naar nieuwe producten, maar al gauw had ik mijn weg hierin gevonden.

Ik was super blij natuurlijk……. het ging echt elke dag beter. Als ik er even niet meer uit kwam dan een mail naar Margret en we konden weer verder. We zijn nu 3 maanden verder en de pijnklachten zijn zo goed als verdwenen. Natuurlijk zijn er nu ook al wat kilo’s af, wat natuurlijk mooi is meegenomen maar dat gaan we na de feestdagen verder oppakken. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet!

Agnes
Nieuwe levensstijl

Mijn hele leven heb ik me al onzeker gevoeld over mijn lichaam. Altijd als ik wou afvallen hoorde ik op de reclame of van vrienden/kennissen “dit dieet is zo makkelijk, als ik het kan, kan jij het ook!”. Nou dan begon ik weer met volle moed aan een strak dieet. Maar de moed zakte me al snel in de schoenen zodra ik na een periode weer op de weegschaal ging staan, 2 kilo erbij! Dit frustreerde mij alleen maar en dit uitte ik door mijn frustraties weg te eten.

Nu ik bijna een jaar onder Margret’s begeleiding ben, heb ik veel geleerd over mijn lichaam en eten. Het mooie is dat je op de weegschaal van Margret precies kunt zien wat er nou precies met je spieren en vet gebeurt. Want als je namelijk veel sport, gaan je spieren zwaarder wegen en daardoor kwam ik tijdens die diëten aan. Voor mij was het ook erg goed om een stok achter de deur te hebben. De eerste periode begon ik zoals ik altijd deed met nieuwe dingen heel erg gemotiveerd, maar op een gegeven moment liep ik vast, ik viel niet meer af. Maar Margret motiveerde mij om de volgende stap te zetten en zo heb ik besloten om bij een sportschool te gaan.

Ondertussen had Margret geregeld dat ik met Arjan kon gaan sporten. Hij zou een bepaald schema voor mij opzetten zodat ik snel resultaat ging zien. Op het eerste moment dacht ik: ‘bah, moet ik een heel uur lang saaie oefeningen doen!’ Maar dat was absoluut niet zo. Arjan had hele leuke en afwisselende oefeningen bedacht en we hebben zelfs 1 keer buiten gesport. Ook heb ik nu een abonnement bij de sportschool en sport ik nu 3 keer in de week.

Wat ik hier heel leuk aan vind is dat ik veel afwisseling heb met sporten. Ik kan sporten op tijden die mij goed uitkomen en ik merk aan mijn lichaam dat het strakker word. Als ik nu naar Margret moet zien we dat ik weer begin af te vallen, en mocht ik nog een keer weer vast lopen dan weet ik zeker dat Margret en Arjan er alles aan doen om mij blijven te motiveren.

Ik kan nu met zekerheid zeggen dat ik mijn streefgewicht ga behalen, niet door een of ander dieet maar door 2 coaches die stimuleren en motiveren!

Een sportieve groet van Anne.

Anne
Afvallen

Ik ben Marcel Kuipers en wil even iets vertellen over mijn ervaringen bij Margret. Het eerste wat ik wil aanhalen is het waarom afvallen. Iedereen zal zeggen omdat ik te zwaar ben dat was bij mij ook wel zo maar de aanleiding was een knie operatie waarbij ik een knieprotegé kreeg. En natuurlijk te horen kreeg dat het beste was dat er een paar kilo’s afgingen. Maar ja hoe moet je dat doen minder eten of hulp zoeken. Dit laatste heb ik gedaan via mijn huisarts en daar kreeg ik van Marloes te horen van Margret, dat scheen bij meerderen te helpen. Dus waarom niet en bellen maar voor een afspraak. Dit gebeurde half oktober en ik wilde per 1 november 2009 beginnen. Dit was de dag dat ik na mijn revalidatie wee zou beginnen met fulltime werken. Een week van te voren alles opgeschreven wat ik normaal at en dronk en met deze lijst naar Margret. Nadat zij de lijst had nagekeken kreeg ik te horen dat het geen wonder was dat ik niet kon afvallen.

Ik moest op de weegschaal gaan staan en schrok er zelf van. Het gewicht was 125,8 kilo. Dus dit was iets om aan te gaan werken. Het streven was terug naar de 90 kilo. Ik kreeg geen dieet voorgeschoteld maar wel wat wel en niet goed is. Het ging er om om de kcal van 2716 naar ongeveer 1400 terug te brengen. Dus het lekkere biertje en de snacks voorlopig laten staan en alleen maar gezond eten en drinken. Mijn levensstijl moest dus aangepast worden. Op zich valt dit tegen maar als je eenmaal a zegt moet je ook b zeggen.

Met andere woorden van alles al geprobeerd en niets wilde lukken, dus de knop moest maar een keer om en dat gebeurde, de wil om af te vallen was er en met de positieve inbreng van Margret ging het voortvarend. De kilo’s gingen er af, niet te snel maar ook niet te langzaam met 1 onsje per week was zij al tevreden, met 1 kilo was ze heel blij en dat werkt motiverend en zo kon het zijn dat ik binnen anderhalf jaar de gewenste 35 kilo er af was. Ik woog toen 90.8 kilo. En vanaf dat moment was het de bedoeling om stand te houden.

Ik wilde niet meer op de 95 kilo komen maar begon wel weer anders te leven. Ik dronk weer een biertje maar dan alleen op vrijdag of zaterdag avond en dan niet 4 of 5 pijpjes maar 1 of 2. En als ik een feestje heb kijk ik nergens naar, en doe overal aan mee wat eten en drinken betreft. Je moet alleen zorgen dat je onder die 95 kilo blijft ook na die feestjes en dat lukt me goed.

Marcel Kuipers
Afvallen

Toe maar, neem die eerste stap!

Open WhatsApp
1
Klaar om je leefstijl te veranderen?
Hallo! Waar kan ik je mee helpen?