12.5 jaar gewichtsconsulent

Gezond-fit-Lodge-verhuur-

Gezond & Fit en relaxen in de sauna in Erve Braakman

 

 

TUBBERGEN – Een eigen lodge met sauna, volledig privé en in een landelijke omgeving. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is het toch wel. Op het erf van de familie Eppink werd een jaar geleden Erve Braakman geopend. Een karakteristiek Twentse ‘schöp’, waarin Margret Eppink haar leefstijlpraktijk Gezond & Fit heeft. De lodge met sauna ernaast is te huur voor iedereen die heerlijk wil relaxen in privésfeer.

 

Het idee voor Erve Braakman bedacht Margret Eppink voor cliënten in haar praktijk. “Mensen met overgewicht vinden een saunabezoek vaak minder prettig”,  legt ze uit. “Onze lodge is geheel privé en kan per dag of dagdeel worden gehuurd.”

 

Landelijke aandacht voor Erve Braakman

Waar het de oorspronkelijke intentie was om de logde met sauna te verhuren aan cliënten kreeg het in de praktijk een andere wending. Margret: “De bouw van Erve Braakman is afgerond in 2020, coronatijd dus”,  licht de Tubbergse toe. “Aangezien hierdoor de sauna’s een hele periode noodgedwongen gesloten waren, kregen we enorm veel vraag naar reserveringen. We besloten de lodge voor iedereen toegankelijk te maken. Dat was en is nog steeds een enorm groot succes. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Vorige week werd onze naam zelfs genoemd in het weekblad Libelle”,  zegt ze met gepaste trots. “Iemand anders had het gelezen en attendeerde mij erop. Toen was ik best een beetje verbaasd èn trots, ja.”

 

‘Weg met de weegschaal’

Maar de lodge krijgt nog een functie. Vanaf januari geeft Margret er namelijk workshops gezond koken als onderdeel van haar nieuwe programma ‘Weg met de weegschaal’. Deelnemers aan het programma krijgen begeleiding tijdens het afvalproces zonder dat zij op de weegschaal gaan staan.

Het is dit jaar 12,5 jaar geleden dat Leefstijlpraktijk Gezond & Fit het levenslicht zag. “Dan blik je toch weer even terug naar hoe het allemaal is begonnen”,  zegt de onderneemster. “Dat was dankzij mijn man en inspiratiebron Leo. Vanwege lichamelijke klachten was het verstandig dat hij een paar kilo zou afvallen. Ik begon me te verdiepen in voeding en een gezonde leef- en eetstijl.”

In huize Eppink kwam er gaandeweg meer groente en meer vis dan vlees op tafel. Daarnaast werd bewegen belangrijker. “Leo was in betrekkelijk korte tijd tien kilo afgevallen”,  vervolgt Margret. “Ondertussen had ik zoveel plezier in het ontwikkelen en bezig zijn met een gezonde leefstijl dat ik er meer mee wilde doen. Zodra de jongste van onze vier kinderen naar de basisschool ging, begon ik aan de opleiding tot gewichtsconsulent. In april 2009 begon ik mijn eigen leefstijlpraktijk Gezond & Fit.”

 

Voeden in plaats van vullen

De laatste jaren specialiseerde Margret zich in voeding. Met haar kennis en kunde hielp ze de afgelopen 12,5 jaar veel cliënten op weg naar een gezond eet- en leefpatroon. En dat begint volgens de deskundige bij bewustwording. Voeden in plaats van vullen is een van haar mantra’s. “Het klinkt afgezaagd maar weten wat je eet, hoe vaak en waarom bijvoorbeeld zijn enorm belangrijke aspecten voor een afvalproces. We weten wel dat we veel te veel suiker binnenkrijgen. Maar dat zit ‘m niet in dat suikerklontje in de koffie. Het zijn vooral de tussendoortjes die verborgen suikers bevatten. Een crackertje tussendoor bijvoorbeeld. Een cracker lijkt onschuldig maar bevat veel suiker. Veel mensen zijn zich dit niet bewust. Daarom begin ik altijd bij het begin met mijn cliënten. ‘Waar kom je vandaan en waar wil je naartoe?’, zijn de basisvragen. Vervolgens leg ik uit dat er drie soorten dagen zijn: thuisdagen, werkdagen en weekenddagen en stel ik een eet- en leefwijze op maat samen. Daarin wil ik cliënten niet het gevoel geven dat zij op dieet zijn. Het gaat erom dat ik mensen de ogen open zodat ze ook zelf bewust worden en daar naar gaan leven.”

 

 

Nieuws

Open WhatsApp
1
Klaar om je leefstijl te veranderen?
Hallo! Waar kan ik je mee helpen?